from Definition for Ladies!

Planerar du snart ett bröllopsförslag? Vill du ge den bästa ringen du kan ge till din flickvän som kommer att innebära din sanna kärlek till henne? Varför inte ge henne en rubinring för engagemang då? I den här artikeln kommer vi att prata allt om rubinförlovningsringar och varför blir detta ett eftertrakat förslagstycke speciellt i modern tid.

Förlovningsringar rubin historia:

Till att börja med diskussionen, låt oss försöka veta först beskrivningen av rubinstenen. Rubin är en typ av ädelsten som har en rödaktig färgton. Skillnaden i färg varierar från rosa till blodrött och det orsakas av närvaron av elementet som kallas krom. Rubinnamnet härrörde från det latinska ordet ”ruber” vilket betyder rött och det tillhör samma korund med safiren. Ruby anses vara en av de ädla stenarna och den röda färgen på stenen, ju mer värdefull det blir. Idag ingår rubin bland elitens ädelstenar och det är ett naturligt element som bryts i hela Asien.

Rubinstenarna används ofta i förlovningsringar av mycket uppenbara skäl och det är att symbolisera kärlek och romantik. Rubins betydelse visar ofta kärlekens färg som röd har ofta associerats med kärlek, passion, lycka och hängivenhet. Så vad bättre sätt att uttrycka din kärlek och hängivenhet åt din partner än att ge henne en elegant rubinring? Bortsett från detta representerar rubiner också känslorna av inspiration, välstånd och generositet. Det är verkligen en idealisk pärla för att beteckna dina uppriktiga känslor gentemot den du älskar.

Ruby-inställningar och mönster:

Rubinstenen är skuren på samma sätt som andra ädelstenar. Värdet av rubinbit kan bestämmas med hjälp av 4 C, samma kriterier för att veta diamantens värde, men det fokuserar bara mer på färgkriterierna och sedan följt av de andra aspekterna. Rubinens primära nyans (färg) måste vara för att bli mer värdefull. Utöver detta skärs rubiner på samma sätt som diamanter. Några av de mest populära rubinavsnitt som är framträdande i dessa tider är följande:

1. Marquise – pärlan är skuren som formen av ett öga och rubinen som används är ofta i stor storlek.

2. Sköld – skäret som visar en konventionell skärm som används i strid med 5 sidor (övre 3 sidor är mindre i längd jämfört med de nedre 2 sidorna).

3. Päron – Ädelstenen är form som en päronfrukt.

4. Hjärta-romantiken av alla nedskärningar. Detta är den mest ideala skärningen som ska användas i en rubin, eftersom den kommer att underlätta betydelsen av din kärlek till fullo.

5. Octagon – rubinen är formad som en rektangel med 8 sidor (2 långa sidor av samma längd, den andra 2 kortare än den längsta sidan och resten av sidorna är minsta belägna på gemenstenens hörn) .

Som alla andra förlovningsringar är rubinförlovningsringarna ofta inställda i gult guld, vitt guld och platina.

Så innan du tänker på att låta henne ha på sig brudklänningar eller bröllopsklänningar och höra att bröllopsklockorna ringer, måste du ge henne den bästa förlovningsringen och visa dig de flesta uppriktiga känslor med rubinförlovningsringen.

Leave a Reply